Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

fotobanner

L 1

Vrijdag mochten wij op bezoek komen bij Sapperlootjes, het kinderkunstencentrum van de papa van Rosalie.  Dankzij de variatie aan hoeken en materialen werd de verbeelding van elk kind geprikkeld en konden ze zichzelf heel de dag uitleven. Niet alleen de kinderen hebben enorm genoten van deze geweldige ervaring, ook wij als juffen vonden het zalig om de kinderen zo actief, spontaan, creatief en enthousiast te zien genieten. Bekijk snel meer foto's in het fotoalbum.

 sapperlootjes 1 Medium sapperlootjes 2 Medium

sapperlootjes3 Medium sapperlootjes4 Medium

sapperlootjes5 Medium sapperlootjes6 Medium

sapperlootjes7 Medium sapperlootjes8 Medium

sapperlootjes9 Medium

 

Het eerste en tweede leerjaar konden genieten van een toneelvoorstelling op school. Wij gingen samen op 'Omajacht'. 

Inhoud:

Fee en Arthur raken verwikkeld in een hevige discussie: Fee blijkt namelijk geen oma te hebben, maar dat is onmogelijk volgens Arthur, want iedereen heeft toch een oma... Dus dan moet ze zich ergens verstopt hebben. Samen gaan ze op omajacht!

Ze bleven spannende avonturen op zolder, in het park, in het rusthuis en op die manier leren ze heel wat bij over wat voor gekke wezens oude(re!) mensen toch kunnen zijn. En uiteindelijk ontdekken ze waar de oma van Fee is ... 

Een originele en warme voorstelling over verlies, vriendschap en de goede oude tijd. 

1 2
3 4 2

Tijdens de jeugdboekenmaand kon een bezoekje aan de bib van Kalmthout niet ontbreken. De kinderen genoten van een leuke bibliotheekintroductie door de medewerkers van de bibliotheek. De kinderen konden een zoektocht doorheen de bib maken, speelden een boekenbingo en luisterden naar een mooi luisterverhaal. Op het einde mochten de kinderen zelf nog enkele boeken kiezen die ze mee mochten nemen naar de klas. Bedankt aan iedereen die deze uitstap mogelijk heeft gemaakt.  

 

bib1 Medium bib2 Medium

bib3 Medium bib4 Medium

bib5 Medium bib6 Medium

bib7 Medium bib8 Medium

bib9 Medium

Deze week was het gedichtenweek. We leerden in de klas het gedicht 'lijmen' van Joke van Leeuwen kennen en bewerkten het naar een eigen versie. 

Donderdag konden we samenwerken met het tweede leerjaar.  De kinderen van het tweede leerjaar schreven een bekend gedicht op een grote flap en wij mochten het illustreren met tekeningen en leuke versieringen. Het was een knappe samenwerking.

 

 gedichtenweek2 Medium gedichtenweek3 Medium

gedichtenweek4 Medium
gedichtenweek5 Medium gedichtenweek6 Medium  gedichtenweek 7 Medium

 

 

 

Tijdens de lessen W.O. werken we rond het thema beroepen. Onze jongens en meisjes mochten een voorwerp meebrengen dat te maken heeft met het beroep van mama en papa.

Lauren luisterde naar de buik van de juf met een speciaal toestelletje om de hartslag van een baby te beluisteren. We hoorden geen hartslag, want de juf heeft natuurlijk geen baby in haar buik.

Julien liet ons zien hoe zijn papa andere kindjes leert touwtje springen en Renée had de toga van haar papa meegebracht. Voor Renée was hij nog een beetje groot, maar voor de juf paste hij wel. 

We leerden heel wat bij over de beroepen van onze mama’s en papa’s. Fijn!

Meer foto’s kunnen jullie zien in het fotoalbum.

image00001

image00002

image00003

image00004

We zijn er dit nieuwe jaar meteen ingevlogen. We knutselden rond het thema winter en gingen op winterwandeling. We leerden meer nieuwe woorden en letters lezen en schrijven. Tijdens het rekenen leerden we nog verder splitsen, optellen en aftrekken en leerden we wegen met verschillende maateenheden zodat we het gewicht van verschillende voorwerpen beter konden vergelijken.

 meten sam en len Medium voedselslinger_christina_Medium.jpgwinterwandeling_bank_Medium.jpg

voedselslinger fons Medium voedselslinger Rosalie Medium

 

 

 

 

Op vrijdag 17 december hebben wij het eerste trimester afgesloten met een pyjama - knuffel - filmdag. Samen met de pyjama aan en hun knuffel hebben de kinderen gerekend , gelezen en gespeeld. In de namiddag keken wij dan samen naar de film ‘Pluk van de Petteflet’. Dat was een gezellige afsluiter.

  image00002
image00003  

Deze week konden onze kinderen genieten van een uitstapje Kronkeldiedoe. Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal werden geselecteerd in functie van een zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap voor de kinderen. Een extra bedankje voor de helpende handen en de vrijwillige chauffeurs.

 

kronkeldiedoe3 Mediumkronkeldiedoe4 Medium

kronkeldiedoe5 Medium kronkeldiedoe6 Medium

 

kronkeldiedoe Medium

 

Sponsors

Tuin en klus