Opvoedingswinkel

Graag hadden we jullie nog enkele interessante navormingen meegegeven vanuit de Opvoedingswinkel. Lees zeker verder en kijk even mee. 

 

Elk jaar werkt de opvoedingswinkel een gratis vormings- en groepsaanbod uit rond verschillende thema’s.
Ook in het nieuwe jaar zitten er interessante onderwerpen tussen. Zeker de moeite om eens te bekijken. 

 

Naast deze boeiende lezingen, bieden ze ook oudergroepen aan rond verbindend opvoeden, nieuwe autoriteit, ADHD, autisme, zindelijkheid,… Meer info over deze oudergroepen vind je op de website:
https://www.olo-rotonde.be/afdelingen/vormingen/oudergroepen-en-vormingen/

 

De opvoedingswinkel geeft graag zelf nog wat extra uitleg bij de vormingen die de komende maanden op de planning staan. In februari staat er nog een lezing rond ‘rust creëren met en voor je peuter/kleuter’ gepland in Stabroek, kan je in april een lezing volgen over ‘social media’ in Brasschaat en komt in juni in Kalmthout een spreekster info geven over ‘kinderen betrekken bij ziekte en afscheid’. 

Verder staan er ook nog enkele gratis infosessies zindelijkheid gepland (ook in Kalmthout!) en ook een oudergroep rond ‘verbindend ouderschap’ in Wuustwezel.

Tot slot start er in februari in Kalmthout voor de eerste keer een ‘Overhoop’ groep voor kinderen en hun context. Een woordje uitleg: Kinderen worden groot met vallen en opstaan. Maar wat als opstaan plots moeilijker gaat door een ingrijpende stressvolle gebeurtenis? Bijvoorbeeld omwille van een ouder met een verslavingsproblematiek, emotionele of fysieke verwaarlozing, een echtscheiding of een ouder die overlijdt? Het Overhoop project speelt hier op in door met de kinderen en hun context aan de slag te gaan rond veerkracht en herstel.