Nieuws

Hier vind je "het SJH-nieuws". Je kan dit per leerjaar bekijken. Neem ook een kijkje onderaan voor het nieuws over onze school (schooljaaroverschrijdend). 

 


Namiddagsport: voetbal 4x4

Op woensdag gingen we met heel wat ploegjes voetballen. We vormden teams van 4 personen en we gaven het beste van onszelf. Kijk je mee? 


Vastenvoettocht voor Yahaïra

Onze kleuters wandelden voor Yahaïra uit Peru. 

Met de centjes die we ophaalden geven we de lokale bevolking een steuntje in de rug, waarmee ze projecten in het dorp kunnen verwezenlijken. 


Radio Oorwoud in concert! 

We deden mee aan een wedstrijd van het WWF. Door enkele mooie tekeningen van kinderen in te zenden, hebben we deze gewonnen! 

Radio Oorwoud kwam daarom twee concerten geven op school voor de kinderen van het tweede, derde en vierde leerjaar. 


Maandopening februari: de levensboom

Een nieuwe maand... een nieuwe boom
De levensboom of stamboom
Voor de maand februari staat er een gedichtje klaar.
Luister maar...
In het land van familie, oh zo fijn
een stamboom vol verhalen, groot en klein.
Opa’s lachen als zon zo geel,
oma’s knuffels, dat voelt als een heel warm deel.
Papa en mama, als takken stevig vast
broertjes en zusjes, een feest dat altijd past.
Als blaadjes dansen in de wind, zo blij,
samen lachen, onder onze familieparaplu.
Ik en jij.


Wintersportdag

Op 23 februari mochten we op wintersportdag in Herentals. Het was een leuke dag vol schaatsplezier!


Voordracht voor ouders rond GSM gebruik – Prikkelraad

20 februari 2024

De kinderen van L5 en L6 kregen in de loop van dinsdag 20 februari een voordracht rond GSM gebuik: Broekzakbeast. 

Deze voordracht ging door voor alle geïnteresseerde ouders in de eetzaal van de MTL op dinsdag 20 februari om 19.30.


Korte inhoud: Terwijl de leeftijd van de gemiddelde gsm-gebruiker blijft dalen stijgt het gevoel van onrust en angst bij kinderen en jongeren. Dag na dag wordt de gsm interactiever en analyseert hij ons gedrag dankzij artificiële intelligentie. Slim uitgekiende beloningssystemen ontwikkeld door ’s werelds beste applicatieontwikkelaars en psychologen verhogen de drang naar connectie en informatie. Elke volger, like, streak, tag, view, comment,… maakt onze kinderen en jongeren gelukkig dankzij de aanmaak van dopamine in hun lichaam. Helaas is het geluk van korte duur en stijgt de drang naar meer.

 

Multitaskend, met de blik verspreid over verschillende schermen, gaat onze jeugd elke nieuwe uitdaging aan. Helaas toont onderzoek aan dat deze overload aan informatie nefast is voor productiviteit en efficiëntie. Infobesitas zorgt voor overprikkeling en de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Moeten we de gsm dan bannen uit het leven van onze kinderen en jongeren? …


Frankrijk voerde enkele jaren geleden een gsm-verbod op school in voor alle jongeren onder de 16 jaar terwijl New York terug afstapte van deze drastische regel die 10 jaar geleden werd ingevoerd. Nederland en het Verenigd Koninkrijk voeren het verbod dan weer in op alle secundaire scholen vanaf 2024. Eén heiligmakende oplossing is er duidelijk niet. Gelukkig is er al veel expertise en zijn er wel antwoorden op andere vragen… Hoe maak je het gsm-gebruik van jouw kind bespreekbaar? Wanneer ben je gsm-verslaafd? Hoeveel beslissingen nemen we onbewust? Hoe doorprik je hardnekkige gewoontes? Waarom communiceert een kind liever via sociale media? Hoe verarm je digitale connectie? Is snapchat voor jongeren nog verslavender dan de sociale media waar hun ouders notie van hadden op dezelfde leeftijd? Word je van gamen ongelukkig? Leidt gsm-gebruik gewoon af of is het een handige manier om ongemakkelijke situaties te ontvluchten? Hakt gsm-gebruik in op onze sociale vaardigheden of worden we net een betere versie van
onszelf? Overkomt het iedereen dat je je gsm in je broekzak voelt trillen terwijl hij zelfs nog niet in je broekzak zit? Hebben profielen van vrienden een impact op het zelfbeeld van jouw kind?... 


Prikkelraad is een lezing met antwoorden op al deze vragen en biedt handvaten over mijn evenwichtsoefening als leerkracht, zorgcoördinator, kinder- en jongerencoach bij kopjekop en papa van 3 opgroeiende pubers tussen levensprikkels, overbodige ruis en veilig mediagebruik. Het verlangen naar verbinding verwart onze sociale en persoonlijke waarden. De jetlag voor elk kind, elke jongere ligt op de loer.


Carnaval

9 februari was het weer carnaval!  Alle kinderen kwamen verkleed naar school. Niemand leek nog op zichzelf, maar koos een leuk personage, actieheld, thema, ... 

Wist je dat alle leerkrachten samen hadden afgesproken om in het thema van schooljaar te komen? Ze zagen er allemaal natuurachtig uit of in het groen. Zo was er een bloempot, een lekkere wortel, een konijntje, en nog veel meer gekke dingen. Dat vinden we stiekem wel altijd leuk om te zien... 

In de voormiddag werden er heerlijke wafels gebakken voor de kinderen. Hmm, heel het school ruikt naar wafels! Zo konden we tijdens de les af en toe ontspannen en een lekkere wafel gaan smullen... 

In de namiddag stond de stoet op de planning. Wauw, er stonden heel veel mensen aan de kant van de weg om ons te zien schitteren. 

Er werden weer heel wat mooie wagens gemaakt. Ze kregen allemaal een oorkonde voor hun karretje.

Kijk je mee naar de foto's?

 


Schoolfuif

3 februari 2024

't Dak eraf!! De schoolfuif komt er weer aan!

Op zaterdag 3 februari werd er weer gefuifd in het parochiecentrum. In de namiddag mochten de leerlingen in 'Black and white' komen swingen! Vanaf 21u konden de ouders hun beste dansmoves laten zien en ging het dak er volledig af!

 


Vriendschapsweek op school

2 - 9 februari 2023

In januari zijn we terug gestart met de ‘zilveren weken’ waar samen spelen en samen werken terug in de picture kwamen. Iedereen is even waardevol in een samenwerkingssituatie: je kan van elkaar leren en elkaar helpen. Plezier, overleg, creativiteit, eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn een uitvloeisel hiervan. Samen sta je sterk!

Aansluitend hieraan zullen de kinderen werken rond het thema ‘pesten’ : het verschil tussen plagen en pesten, de gevolgen van pesten, wat kan ik doen?, ... Tijdens de 19de Vlaamse Week tegen Pesten van 2 tot en met 9 februari 2024 willen we allemaal samen werken aan vriendschappen. We willen het daarom de vriendschapsweek noemen.


Persmoment Groene Oase

Januari 2024

Je hebt het waarschijnlijk al in de krant zien staan of je zesdeklassers is enthousiast thuis gekomen: de pers kwamen een kijkje nemen op onze school hoe we onze speelplaats gaan ontharden! Allemaal camera's en belangrijke mensen rond ons heen. Dat was wel een speciaal momentje.

Hieronder vind je drie artikels van verschillende bronnen. Ernaast kan je nog fotootjes bekijken. 


Sneeuwpret op de speelplaats

Terwijl de zesdeklassers genoten van de sneeuw in Oostenrijk sneeuwde het hier in België ook wat. Dat zorgde voor veel sneeuwpret op de speelplaats. Kijken jullie mee naar de foto's? 


Nieuwjaarsdrink op school

12 januari 2024

Het steuncomité organiseerde dit jaar weer een gezellige nieuwjaarsdrink! Van 15.30u tot 19u bent u van harte welkom op de speelplaats van de kleuterschool! U kon er o.a. genieten van  warme chocolademelk, bruisende cava om te proosten op een nieuw jaar, een lekkere hotdog of pannenkoek, gezellige vuurtjes,... Er was ook kinderanimatie zijn en enkele leerkrachten vertonen nog een leuk toneel!

Het was een groot succes! Dank u wel allemaal om met ons mee te klinken op het nieuwe jaar!

Bekijk ook zeker de foto's door verder te klikken op de link hiernaast!


Maandopening januari: wensboom

Het nieuwe jaar is weer daar.

Ook onze nieuwe boom staat voor jullie klaar.
De wensboom staat deze maand centraal en kijk hij heeft wensen voor jullie allemaal. 
Hebben jullie ook wensen voor elkaar?

Denk maar een goed na, hoe maken we van 2024 een warm en gezellig jaar?


Kerstviering

Elk jaar  openen wij de laatste dag voor de vakantie met een kerstviering.

Ook dit jaar luisterden de kinderen van de lagere school én de derde kleuterklas naar de mooie verhalen en zongen ze prachtige liedjes.

De kinderen van het 5de en 6de leerjaar speelden mooie kerstliederen op hun instrumenten.


Het warmste winkeltje: 

Op 14/12 opende het warmste winkeltje ten voordele van de warmste week. Het was een groot succes! Jullie kochten zo veel snoepjes, koekjes, kaartjes en truffels.

Na 4 dagen was ons winkeltje helemaal uitverkocht. Dankzij jullie hebben we een bedrag verzameld van ongeveer 1500 euro!

 

Bedankt allemaal! 

 

- Ella, Louise en Henriette -


De foto's van de schoolkalender

Misschien hebben jullie het ook gemerkt dat de foto's op onze schoolkalender van mindere afdrukkwaliteit zijn. Daarom willen we ze ook graag delen via onze website.

 

Deze prachtige foto's zijn gemaakt door Michelle van Luma Ray! Bedankt hiervoor!

Je kan per leerjaar doorklikken om alle foto's te bekijken!


Maandopening december: de Kerstboom

'Natuurlijk groeien en bloeien wij hier!', weerklinkt er heel dit jaar. 

 

Om ons jaarthema extra in de verf te zetten, openen we elke maand gezamenlijk met alle kinderen op school. 

Elke maand staat er een andere boom, en dus ook andere aandachtspunten in de kijker. 

De dagen worden korter. Als Sinterklaas vertrokken is, staan we alweer stil bij een volgend feest.
Hiervoor steken we elke week een kaarsje extra aan in de klassen.
Op die manier tellen we af naar het kerstfeest.

Tijdens onze maandopening staat deze keer natuurlijk de kerstboom centraal.
We maken het extra gezellig met gans de school. We steken de lichtjes van de kerstboom aan en geven ook wat warmte en gezelligheid aan elkaar door. Zo tellen we samen af naar Kerstmis, het feest van liefde, geloof en hoop.


Sint op school

5 december 2023

Vandaag werden we verrast door pieten op het dak. Juf Linda belde Sinterklaas op die met de brandweerwagen de pieten van het dak kwam halen. 

De derde graad kreeg een uitstap naar de cinema cadeau.

We gingen met de trein op stap en keken naar de film 'Vogelvlucht'. Een echte aanrader!

De Sint op school

Naar de cinema


Schoen zetten

De kinderen hadden donderdag hun schoentje gezet en hoopten op iets lekkers! Dat kregen ze gelukkig, maar het was ook een zoektocht om hun schoentjes terug te vinden! De pieten hadden de klassen namelijk serieus op zijn kop gezet!


Bloembollen-actie !

Vanuit het schoolteam en het steuncomité een welgemeende DANKJEWEL aan iedereen die bloembollen gekocht heeft. De opbrengst bedraagt € 1729,10. Met deze centjes gaan we 4 bomen aankopen om te planten op de speelplaats van de kleuterschool – jullie hebben vast al gemerkt dat de plantvakken er zijn. We willen ook enkele grotere bomen aankopen om te planten op de speelplaats van de Max Temmermanlaan.

Het pakket ‘Mini bos’ is ondertussen ook geplant. Dit zal nog wel moeten groeien voor we hier echt een mooi resultaat krijgen. Maar nogmaals: Als je, naast helpende hand, je aanwezigheid op onze activiteiten of de aankoop van aangeboden bloembollen, kalender, kerstkaarten,…. extra wil sponsoren dan kan dat nog steeds. 


Zweminstuif

De zweminstuif is een recreatieve zwemontmoeting met enkele waterspelen in het diep of in het instructiebad. De leerlingen konden zwemmen, spelen en waterplezier beleven! 

Je kan de foto's terugvinden in het album hiernaast. 


Halloween-vlinderdag

Op vrijdag 27 oktober was het op school Halloween-vlinderdag. De kinderen mochten de hele dag verkleed naar school komen en kozen in de namiddag voor een activiteit in het thema. Er waren knutselactiviteiten, zoektochten, er werden heksenhutten gebouwd in het bos en de turnzaal werd een griezelig parcours. Zo zaten de kinderen ook eens bij een andere meester of juf... Leuk!

Dit leuke initiatief kwam van ons eigen Kinderparlement. Goed gedaan, jongens & meisjes! 
Kijken jullie mee naar het fotoboek?


Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 20 oktober kleurden we onze school in allerlei jeugdbewegingshemdjes, rokjes, korte broeken, T-shirts en sjaaltjes. Op deze dag mochten alle kinderen die naar de Chiro, Scouts, KLJ, KSA,... gaan, in uniform naar school komen.  Kijken jullie mee naar onze groepsfoto's?


Maandopening oktober: milieuboom

'Natuurlijk groeien en bloeien wij hier!', weerklinkt er heel dit jaar. 

 

Om ons jaarthema extra in de verf te zetten, openen we elke maand gezamenlijk met alle kinderen op school. 

Elke maand staat er een andere boom, en dus ook andere aandachtspunten in de kijker. 

 

In oktober staat de milieuboom centraal. Onze leerlingen maken op een leuke manier kennis met dit thema. Er worden milieupuntjes aangehaald, waar we ons als school extra voor gaan inzetten. 

 

Zijn jullie ook benieuwd naar wat er allemaal nog komen gaat? 


Aangekocht sportmateriaal

Als gevolg van deelname 1mei-cross worden we als school door comité 1mei-cross gesubsidieerd om sportmateriaal aan te kopen. Zie hier enkele toffe spullen die we aankochten voor onze leerlingen.


Breng je sportclub mee naar school

Op woensdag 27 september 2023 was het zover: alle leerlingen van het basis- en secundair onderwijs trokken hun sportoutfit aan en gingen in stijl naar school. Dit was het moment om jouw vrienden in de klas te laten zien hoe tof het is om te sporten en hen aan te moedigen om zich aan te sluiten bij een sportclub.


Verkeer op school

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde onze school met een gouden Verkeer op School-medaille.

Wij kregen deze bekroning omdat we ons jaarlijks inzetten voor verkeers- en mobiliteitseducatie. 

Doorheen de schoolloopbaan zetten onze leerlingen zich in voor  het behalen van verschillende wandel- en fietsbrevetten. Ze doen ook een wandel- en fietsexamen en laten hun theoretische kennis zien op de grote verkeerstoets. 

 


Schooljaaropening

Wisten jullie dat de kinderen dit jaar met blote voeten onze school gingen ontmoeten?

Kijk je mee naar de foto's van onze eerste schooldag? Kinderfestival

Op de voorlaatste dag van het schooljaar beleefden we samen met 3-4-5-6 een fijne dag op het kinderfestival. Bedankt voor de leuke activiteiten en de goede organisatie aan de gemeente Kalmthout!


Picknick en spelletjes in de Heide

Deze namiddag trokken we met heel de lagere school naar de Kalmthoutse Heide. We namen allerlei lekkere dingen mee in onze brooddoos voor een heerlijke picknick. Daarna was het tijd voor heel wat spelen, kampen bouwen, putten graven,... Kortom een zalige namiddag! Kijken jullie mee in het fotoalbum?


Voetbal 6e leerjaar tegen leerkrachten

Heel de lagere school kwam afgelopen dinsdag kijken naar de spannende voetbalmatch van het zesde leerjaar tegen de leerkrachten. De meisjes staken een knappe cheerleading-act in elkaar als opening van de match. Het was erg spannend en iedereen deed erg hard zijn best. Uiteindelijk wonnen de leerkrachten met een mooie 7-4. Knap gedaan van iedereen! 


Sportdag in de zon 

Wat een zonnige dag! Een perfect weertje om te gaan sporten, met heel de lagere school. Er waren heel wat sportieve activiteiten voorzien, zowel op Zwarte Hond (padel, tennis, lasershooten, boogschieten, discgolf, ...) als op Sportpark Heikant (speleobox, netbal, petanque, hindernissenparcours, ...). Kijken jullie mee naar de foto's?

Tijdens onze sportdag hebben al de leerlingen zich van hun sportiefste kant laten zien. Dikke proficiat iedereen! Ook proficiat aan deze "snelsten" van de klas. Lin Van Loon haalde het schoolrecord. 1'13" op de 400m! Knap 👏👏


Speeltuin 

Een zonnige uitstap met heel de kleuterschool naar Speeltuin Vrouwenhof. 


Sport na school: mini-tennis

Op een woensdagnamiddag in mei konden de kids deelnemen aan mini-tennis op Zwarte Hond. Het weer was ons goed gezind! Je kan de foto's van deze sportieve namiddag o.l.v. meester Björn bekijken onder de groene foto.


Sportweek op school!

 


Opvoedingswinkel

Indien u nog niet bekend bent met de opvoedingswinkel, is dit filmpje zeker de moeite waard om eens te bekijken. 


1 mei Parkcross

Maandag 1 mei vond de 49ste Parkcross in Kalmthout plaats.

Heel wat leerlingen gaven hierbij het beste van zichzelf. Ook enkele mama's, papa's en zelfs juffen en meesters kwamen mee lopen. Het was een leuke, sportieve dag! Zien we jullie hier volgend jaar weer? 


Vlinderdag in de lagere school

Woensdag 29 maart was het Vlinderdag op school! De kinderen konden twee activiteiten kiezen en ze gingen met gemengde groepen aan de slag. Zo konden ze kiezen tussen muzische activiteiten (bv. bodypercussie, fotografie ,knutselen in lente- of paasthema) en sportactiviteiten (bv. een wandelworkout). Zo zaten de kinderen eens bij een andere meester of juf... Leuk!

Dit leuke initiatief kwam van ons eigen Kinderparlement. Goed gedaan, jongens & meisjes! 


Namiddagsport: voetbal 4x4

Op woensdag 29 maart gingen we met een record-aantal ploegjes voetballen. We vormden teams van 4 personen en we gaven het beste van onszelf. Kijk je mee? 


Sneeuwpret in maart


Carnaval

De vrijdag voor de krokusvakantie vierden we carnaval op school. De meesters en juffen kwamen in het thema "voorwerpen", zo zagen we een slaapzak rondlopen, een lolly, een plantenbak, een kaart, ... 

Ook de kinderen maakten er werk van: duivels, ketchup, soldaten, smurfen, ... De gekste dingen eerst!

In de namiddag deden we een heuse stoet door de straten van Heide. Wat waren er veel toeschouwers om ons te zien. Heel fijn! 


Wintersportdag

Op 16 februari zijn we weer gaan schaatsen! We gingen met de bus naar Herentals, een groep in de voormiddag en een groep in de namiddag. We deden onze handschoenen aan, deden schaatsen aan en we waagden ons op het ijs! Soms was het uitkijken voor anderen, maar we hebben vooral veel plezier gemaakt. Ons even helemaal uitleven op het ijs! 


Zwemspetters

Tijd voor de zwemspetters, die doorging op 15 februari. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met zwemclub AZK Kalmthout & MOEV. De leerlingen voeren in groepjes in een doorschuifsysteem een vijftal verschillende vaardigheden van het zwemmen uit (zoals: verbeteringsvormen, duikoefeningen, uithoudingszwemmen enz.).


Schoolfuif

Op 4 februari was het tijd voor een feestje! Wat een leuke party! We vierden feest in drie shiften. Eerst de kids, daarna de volwassenen! 

Kijk je mee naar de foto's van onze feestende leerlingen? 


Poëzieweek in St. Jozef

De poëzieweek liep van 26 januari tot en met 1 februari. Dit jaar stond deze themaweek in het teken van "vriendschap". Onze leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan met het thema, in verschillende vakken en met verschillende materialen.

  • In elke kleuterklas stond een gedichtentrommel met verschillende gedichten. Elke dag werd er één gedicht gekozen. Dat is dan het klasgedicht van die dag.
  • In de lagere school maakten de klassen een hun eigen gedichten. Iedereen ging er creatief mee aan de slag. 

Kijk je mee wat we allemaal gedaan hebben? We verzamelen hier onze nieuwtjes over de poëzieweek.


Kerstmarkt op school

De leerkrachten en het steuncomité verwelkomden jullie op vrijdag 16 december op onze kerstmarkt. Op de speelplaats van de Max Temmermanlaan konden kinderen, ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten genieten van de kerstsfeer.


Aan de verschillende standjes werden knutselwerkjes te koop aangeboden, maar er was ook de gelegenheid voor een gezellige babbel bij een kop chocomelk, koffie, thee of iets sterkers zoals glühwein, fruitjenever of een witteke. Honger moest je niet lijden. Je kon van lekkere hotdogs, pannenkoeken en gebak genieten. Kerstrozen werden te koop aangeboden.


Sint en pieten op school!

Op vrijdag 2 december kwamen Sinterklaas en de zwarten pieten een bezoekje brengen op onze school! 


Voorleesweek op school

Overal boeken, overal voorleesoren en overal aangename vertelstemmen. Heel de week stond in teken van het voorlezen. 

In elke klas kwamen er anderen voorlezen. 

  • Wist je dat het zesde leerjaar kwam voorlezen in de kleuterschool en de eerste graad? 
  • Wist je dat er werd voorgelezen op zolder? 
  • Wist je dat er elke dag een voorleesontbijt werd georganiseerd? 
  • Wist je dat er heel wat (groot)ouders zijn komen voorlezen? 

Het was één groot voorleesfeest! 


Kleuterschool: grootouderfeest

Een lichtjestocht voor groot en klein. Onze kleuters konden zich amuseren tijdens onze wandeltocht, samen met hun grootouder(s). 

De kindjes van het zesde leerjaar stonden ook aan de kant van de weg, voor spektakel en amusement. 


Lagere school: zweminstuif

De zweminstuif is een recreatieve zwemontmoeting met enkele waterspelen in het diep of in het instructiebad. De leerlingen konden zwemmen, spelen en waterplezier beleven! 

Je kan de foto's terugvinden in het album hiernaast. 

 


Schoolviering Sint-Jozefschool bij het begin van het nieuwe schooljaar

In september zat onze St.-Jozefkerk nog eens vol jonge kinderen, tijdens de 1e schoolviering van het nieuwe schooljaar met als thema “We vliegen er samen in”.

Er werd luid gezongen door alle kinderen op de tonen van “Klaar voor de start”, enkele leerkrachten speelden een toneeltje en elke klas had een vlieger geknutseld met een eigen wens erop voor het komende schooljaar.  We hoorden vooral dat het tot nu toe al heel leuk en aangenaam was en dat we elkaar “allemaal samen een gelukkig schooljaar” wensen!


Dag van de sportclub

Op 28 september was het in Vlaanderen Dag van de Sportclub. Iedereen mocht in zijn sportkleren naar school komen. Dit werd massaal gedaan! Kijk je mee?


Harten Dame

Hallo iedereen!

Wij hebben een nieuw personage op onze school!  De “Harten Dame”! Begin deze week kwam ze zich voorstellen in de klassen van de Max Temmermanlaan.

Zoals haar naam het zelf zegt; ze houdt heel veel van hartjes! En ze wil ook graag dat al onze hartjes gelukkig zijn. Daarom had ze al meteen iets bij voor ieder van ons! We kregen een kaartje met 2 klavertjes vier erop. 

Het eerste was van haar voor ons; ze wenste ons heel veel geluk dit schooljaar.  “Dat past ook in het jaarthema, bij het boek “Geluk voor  kinderen – vriendschap” van Leo Bormans”, zei ze.  

Op het tweede klavertje moesten we zelf een gelukwens schrijven voor een klasgenootje. Want Harten Dame wil dat we ook allemaal vriendelijk zijn voor elkaar.

Zo hadden we op het einde van de dag allemaal twee mooie kaartjes! We zijn al benieuwd wat ze ons nog allemaal gaat komen vertellen!!

En…o ja, als we een probleempje hebben, tussen vrienden of vriendinnen, met schoolwerk of nog met iets anders, mogen we dat altijd aan haar vertellen. Ze wil ons steeds proberen te helpen! Dat vinden we wel leuk! Ze heeft zelfs een brievenbus, waar we iets in kunnen posten naar “the queen of hearts”.

Dag lieve, harten dame…  tot de volgende keer!      

     Enkele enthousiaste kinderen van de Max Temmermanlaan


Jaarthema: wie boekt, die vindt


Opening schooljaar