Nieuws

Hier vind je "het SJH-nieuws". Je kan dit per leerjaar kijken. Neem ook een kijkje onderaan voor het nieuws over onze school (schooljaaroverschrijdend). 

 


Sneeuwpret in maart


Carnaval

De vrijdag voor de krokusvakantie vierden we carnaval op school. De meesters en juffen kwamen in het thema "voorwerpen", zo zagen we een slaapzak rondlopen, een lolly, een plantenbak, een kaart, ... 

Ook de kinderen maakten er werk van: duivels, ketchup, soldaten, smurfen, ... De gekste dingen eerst!

In de namiddag deden we een heuse stoet door de straten van Heide. Wat waren er veel toeschouwers om ons te zien. Heel fijn! 


Wintersportdag

Op 16 februari zijn we weer gaan schaatsen! We gingen met de bus naar Herentals, een groep in de voormiddag en een groep in de namiddag. We deden onze handschoenen aan, deden schaatsen aan en we waagden ons op het ijs! Soms was het uitkijken voor anderen, maar we hebben vooral veel plezier gemaakt. Ons even helemaal uitleven op het ijs! 


Zwemspetters

Tijd voor de zwemspetters, die doorging op 15 februari. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met zwemclub AZK Kalmthout & MOEV. De leerlingen voeren in groepjes in een doorschuifsysteem een vijftal verschillende vaardigheden van het zwemmen uit (zoals: verbeteringsvormen, duikoefeningen, uithoudingszwemmen enz.).


Schoolfuif

Op 4 februari was het tijd voor een feestje! Wat een leuke party! We vierden feest in drie shiften. Eerst de kids, daarna de volwassenen! 

Kijk je mee naar de foto's van onze feestende leerlingen? 


Poëzieweek in St. Jozef

De poëzieweek liep van 26 januari tot en met 1 februari. Dit jaar stond deze themaweek in het teken van "vriendschap". Onze leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan met het thema, in verschillende vakken en met verschillende materialen.

  • In elke kleuterklas stond een gedichtentrommel met verschillende gedichten. Elke dag werd er één gedicht gekozen. Dat is dan het klasgedicht van die dag.
  • In de lagere school maakten de klassen een hun eigen gedichten. Iedereen ging er creatief mee aan de slag. 

Kijk je mee wat we allemaal gedaan hebben? We verzamelen hier onze nieuwtjes over de poëzieweek.


Kerstmarkt op school

De leerkrachten en het steuncomité verwelkomden jullie op vrijdag 16 december op onze kerstmarkt. Op de speelplaats van de Max Temmermanlaan konden kinderen, ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten genieten van de kerstsfeer.


Aan de verschillende standjes werden knutselwerkjes te koop aangeboden, maar er was ook de gelegenheid voor een gezellige babbel bij een kop chocomelk, koffie, thee of iets sterkers zoals glühwein, fruitjenever of een witteke. Honger moest je niet lijden. Je kon van lekkere hotdogs, pannenkoeken en gebak genieten. Kerstrozen werden te koop aangeboden.


Sint en pieten op school!

Op vrijdag 2 december kwamen Sinterklaas en de zwarten pieten een bezoekje brengen op onze school! 


Voorleesweek op school

Overal boeken, overal voorleesoren en overal aangename vertelstemmen. Heel de week stond in teken van het voorlezen. 

In elke klas kwamen er anderen voorlezen. 

  • Wist je dat het zesde leerjaar kwam voorlezen in de kleuterschool en de eerste graad? 
  • Wist je dat er werd voorgelezen op zolder? 
  • Wist je dat er elke dag een voorleesontbijt werd georganiseerd? 
  • Wist je dat er heel wat (groot)ouders zijn komen voorlezen? 

Het was één groot voorleesfeest! 


Kleuterschool: grootouderfeest

Een lichtjestocht voor groot en klein. Onze kleuters konden zich amuseren tijdens onze wandeltocht, samen met hun grootouder(s). 

De kindjes van het zesde leerjaar stonden ook aan de kant van de weg, voor spektakel en amusement. 


Lagere school: zweminstuif

De zweminstuif is een recreatieve zwemontmoeting met enkele waterspelen in het diep of in het instructiebad. De leerlingen konden zwemmen, spelen en waterplezier beleven! 

Je kan de foto's terugvinden in het album hiernaast. 

 


Schoolviering Sint-Jozefschool bij het begin van het nieuwe schooljaar

In september zat onze St.-Jozefkerk nog eens vol jonge kinderen, tijdens de 1e schoolviering van het nieuwe schooljaar met als thema “We vliegen er samen in”.

Er werd luid gezongen door alle kinderen op de tonen van “Klaar voor de start”, enkele leerkrachten speelden een toneeltje en elke klas had een vlieger geknutseld met een eigen wens erop voor het komende schooljaar.  We hoorden vooral dat het tot nu toe al heel leuk en aangenaam was en dat we elkaar “allemaal samen een gelukkig schooljaar” wensen!


Dag van de sportclub

Op 28 september was het in Vlaanderen Dag van de Sportclub. Iedereen mocht in zijn sportkleren naar school komen. Dit werd massaal gedaan! Kijk je mee?


Harten Dame

Hallo iedereen!

Wij hebben een nieuw personage op onze school!  De “Harten Dame”! Begin deze week kwam ze zich voorstellen in de klassen van de Max Temmermanlaan.

Zoals haar naam het zelf zegt; ze houdt heel veel van hartjes! En ze wil ook graag dat al onze hartjes gelukkig zijn. Daarom had ze al meteen iets bij voor ieder van ons! We kregen een kaartje met 2 klavertjes vier erop. 

Het eerste was van haar voor ons; ze wenste ons heel veel geluk dit schooljaar.  “Dat past ook in het jaarthema, bij het boek “Geluk voor  kinderen – vriendschap” van Leo Bormans”, zei ze.  

Op het tweede klavertje moesten we zelf een gelukwens schrijven voor een klasgenootje. Want Harten Dame wil dat we ook allemaal vriendelijk zijn voor elkaar.

Zo hadden we op het einde van de dag allemaal twee mooie kaartjes! We zijn al benieuwd wat ze ons nog allemaal gaat komen vertellen!!

En…o ja, als we een probleempje hebben, tussen vrienden of vriendinnen, met schoolwerk of nog met iets anders, mogen we dat altijd aan haar vertellen. Ze wil ons steeds proberen te helpen! Dat vinden we wel leuk! Ze heeft zelfs een brievenbus, waar we iets in kunnen posten naar “the queen of hearts”.

Dag lieve, harten dame…  tot de volgende keer!      

     Enkele enthousiaste kinderen van de Max Temmermanlaan


Jaarthema: wie boekt, die vindt


Opening schooljaar