Nieuws uit het 1ste leerjaar


Sapperlootjes

April 2024

We brachten een bezoek aan het kinderkunstencentrum Sapperlootjes in Achterbroek. De kinderen konden er ontdeken, beleven en spelen.  Ondanks regen, wind en koude zagen we alleen maar blije gezichtjes. Wat hebben de kinderen en de juffen genoten van deze fijne dag !


Maart

Maart 2024

Wat een geweldige maand hebben we achter de rug. Zoveel activiteiten die er stonden gepland:

- jeugdboekenmaand

- bezoek aan de bib

- pyjama-knuffel-filmdag

- warme soepmaaltijd

- lentewandeling

- paaszoektocht

- een geweldig schoolfeest

-...

Gelukkig kunnen jullie via de foto's in het fotoalbum enkele indrukken opdoen over al deze fijne momenten.


Carnaval

Februari 2024

Er is toch geen betere val dan Carnval. Geniet van de grappige foto's in het fotoalbum.

 

 


Letterfeest

Januari 2024

Onze kinderen kennen alle letters.... tijd voor een feestje !!  We speelden hiervoor klasdoorbrekend en genoten van een letterzoektocht met lekkers. Ons letterdiploma namen we allemaal trots in ontvangst.

 


Beroepen

Januari 2024

Het thema van W.O. deze twee weken was beroepen. De kinderen konden dromen over wat ze later willen worden, maar vertelden ook met veel trots over het beroep van hun mama of papa. We vonden het ook heel fijn dat sommige mama's of papa's tijd konden vrijmaken om persoonlijk over hun werk te komen vertellen. 1A heeft zelfs de wijnwinkel van de mama van William mogen bezoeken en konden de vrachtwagen van de papa van Lenne van dichtbij bewonderen.

 


Sneeuwpret 

Januari 2024

Deze week konden we genieten van een wit tapijtje op onze speelplaats. Veel kinderen brachten hun slee mee. Ondanks de koude veel lachende gezichtjes gesignaleerd. Geluk zit vaak in de kleine dingen.


Sfeerbeelden december

December 2023

Bezoek zeker onze fotogalerij nog een keertje om leuke sfeerbeelden van december te aanschouwen.


Bezoek van Sinterklaas en de Pieten

December 2023

 

Ondertussen zijn Sinterklaas en de Pieten terug op weg naar Spanje. We genieten nog even na door naar de foto's te kijken en te spelen met het speelgoed dat de Pieten hebben achtergelaten in onze klassen.

 


Voorleesweek

November 2023

Vorige week konden we genieten van een echte voorleesweek. Onze kinderen genieten altijd van een mooi, grappig, spannend of ontspannend verhaal dat wordt voorgelezen, maar deze week was wel heel bijzonder. De voorleesvos kwam elke dag langs en zorgde ervoor dat de juf meteen moest stoppen met de les om voor te lezen. De kinderen van het zesde leerjaar kwamen voorlezen in onze klassen en tijdens de boterhammen eten, werden er zelfs verhaaltjes voorgelezen door een andere juf of meester.


Kronkeldiedoe

November 2023

 

Wat een fijne dag in de sporthal van Brecht. Wat zagen we veel lachende gezichtjes. Geloof je ons niet... kijk dan zeker naar de vele foto's in het fotoalbum. 

 


Halloween-vlinderdag

Oktober 2023

 

Dankzij een stemming in het kinderparlement werd er een Halloween-vlinderdag georganiseerd. De kinderen mochten verkleed in thema Halloween naar school komen. In de namiddag werd er klasdoorbrekend geknutseld.

 

 


Dierendag

Oktober 2023

 

Deze week leerden we over dieren. Hoe we voor de dieren zorgen, maar ook hoe ze voor ons zorgen.  Het hoogtepunt van dit thema was natuurlijk wel het bezoek van de verschillende dieren aan onze klasjes.

 

 


Week van het bos

Oktober 2023

 

Deze week was het week van het bos. In plaats van te turnen in de turnzaal, gingen we turnen in het bos. Dinsdagnamiddag gingen we terug naar het bos en aan de hand van een bingo ontdekten we verschillende schatten. Natuurlijk hadden we ook nog eventjes tijd om te spelen in het groen. 

 


Begin schooljaar 2023 - 2024

September 2023

 

De eerste dagen in het eerste leerjaar zijn reeds voorbij gevlogen. Wat hebben we al veel geleerd. We kunnen al enkele woordjes lezen en schrijven, hebben al nieuwe vriendjes leren kennen en voelen ons meer en meer thuis in onze klas. Ook maken we graag tijd voor speelmomentjes in de klas, op de speelplaats of in het crossbos. We kijken alvast uit naar de rest van het schooljaar.