Nieuws uit het 3de leerjaar


Poëzieweek

Januari 2023

Er kwamen andere juffen in onze klas, om een muzische activiteit te doen rond de poëzieweek. We vonden dit een heel leuke manier om onze themaweek af te ronden. 

 


Meter/peter: Nieuwjaarsbrief voorlezen + gedichten maken

Januari 2023

We lazen vorige week onze zelfgemaakte nieuwjaarsbrief voor aan onze meters en peters van het vijfde leerjaar. Als bedanking hadden ze een rendierenvelopje geknutseld voor ons. Hierin staken ze allerlei verrassingen. Wat een pret!

Als kers op de taart mochten we samen aan de slag om gedichten te maken. Niet zomaar gedichten, maar figuur- en naamgedichten. Ook dit werden knappe werkstukjes.


Auteurslezing

Januari 2023

3de leerjaar ging op naar de auteurslezing van Dirk Nielandt in de bib van Kalmthout.


Voorleesontbijt

Voorleesweek 19-27 november 2022

 


Meter en peter met het 5de leerjaar: vriendenboekje maken

September 2022

Alle leerlingen van het derde leerjaar krijgen een meter of peter uit het vijfde leerjaar, om hen wegwijs te maken op deze "nieuwe blok". Ze kunnen met al hun zorgen en plezier bij hun meter/peter terecht. Niet alleen de vervelende dingen kunnen gedeeld worden, maar ook de leuke dingen. We zien ze ook samen spelen op de speelplaats. Fijn om te zien!

De duo's maken samen een vriendenboekje. Je kan de foto's bekijken in het fotoalbum, via de groene afbeelding hiernaast. 


Dramales rond brabbeltaal

Oktober 2022