Nieuws uit het 3de leerjaar

2022-2023


Boomwhackers

Juni 2023

De leerlingen van 3A hebben een muzikale verrassing voor jullie in elkaar gestoken.
Veel plezier bij het kijken van dit filmpje.


Sportkompas

Mei 2023

De kinderen van het derde leerjaar werden uitgedaagd om verschillende beweegoefeningen uit te proberen. Op basis van deze opdrachten én de vragenlijsten (die de kinderen in de klas hebben ingevuld), kan elk kind leren welke sport het beste bij hem of haar past. Dit sportuurtje werd begeleid door mensen van de organisatie Sportkompas. De kinderen hebben alvast genoten van dit actieve sportuurtje.


Op reis in je gemeente 

mei 2023

Op dinsdag 9 mei namen wij deel aan de activiteit van ‘Op reis in je gemeente’. Samen met een andere school uit de gemeente Kalmthout hebben we vele leuke activiteiten gedaan en plezier gemaakt. Jammer van het regenweer… Desalniettemin hebben we ons die dag heel goed geamuseerd en nieuwe vrienden gemaakt.


Jeugdboekenmaand

maart 2023

3B maakte geluksvogels van papier maché.
Vandaag werden ze in een kleurig jasje gestopt.


Poëzieweek

Januari 2023

Er kwamen andere juffen in onze klas, om een muzische activiteit te doen rond de poëzieweek. We vonden dit een heel leuke manier om onze themaweek af te ronden. 

 


Meter/peter: Nieuwjaarsbrief voorlezen + gedichten maken

Januari 2023

We lazen vorige week onze zelfgemaakte nieuwjaarsbrief voor aan onze meters en peters van het vijfde leerjaar. Als bedanking hadden ze een rendierenvelopje geknutseld voor ons. Hierin staken ze allerlei verrassingen. Wat een pret!

Als kers op de taart mochten we samen aan de slag om gedichten te maken. Niet zomaar gedichten, maar figuur- en naamgedichten. Ook dit werden knappe werkstukjes.


Auteurslezing

Januari 2023

3de leerjaar ging op naar de auteurslezing van Dirk Nielandt in de bib van Kalmthout.


Voorleesontbijt

Voorleesweek 19-27 november 2022

 


Meter en peter met het 5de leerjaar: vriendenboekje maken

September 2022

Alle leerlingen van het derde leerjaar krijgen een meter of peter uit het vijfde leerjaar, om hen wegwijs te maken op deze "nieuwe blok". Ze kunnen met al hun zorgen en plezier bij hun meter/peter terecht. Niet alleen de vervelende dingen kunnen gedeeld worden, maar ook de leuke dingen. We zien ze ook samen spelen op de speelplaats. Fijn om te zien!

De duo's maken samen een vriendenboekje. Je kan de foto's bekijken in het fotoalbum, via de groene afbeelding hiernaast. 


Dramales rond brabbeltaal

Oktober 2022