Nieuws uit het 4de leerjaar

Proefjes met water

April

Deze maand leren we tijdens de W.O.-lessen meer over water. Een hele middag lang gingen we aan de slag met badjes, ijsblokjes en warm water om zo te ontdekken wat de eigenschappen van water zijn. Een leerrijke en leuke middag waarin we veel bijleerden. Dankzij het zonnetje konden we dit met z'n allen buiten op de speelplaats doen!

 


Proefjes met water


Urania

19 maart 2024

In het thema Goede Vaart tijdens de W.O.-lessen leerden de kinderen over de eerste maanlading en de planeten in ons zonnestelsel. We konden niet anders dan een interessante uitstap hier aan vast te koppelen. Met de bus reden we richting Urania, waar we een hele dag werden begeleid in het verder ontdekken van de ruimte. We leerden nog meer over de planeten, we keken naar de zon door een telescoop, we mochten een stukje meteoriet vasthouden, we speelden een leuke quiz en luisterden naar het verhaal over de sterrenbeelden en het wonen op Mars terwijl we in comfortabele stoelen omhoog keken naar een 360° scherm. Wat een belevenis! 


Namiddag op de schaatsbaan

Februari 2024

Het jaarlijks schaatsmoment was aangebroken! De kinderen verleren het niet en voelen zich snel thuis op de schaatsbaan. Dankzij het drukke verkeer waren de bussen wat laat: langer schaatsen, joepie!


Vogelhuisje knutselen

Februari 2024

Het vogeltelweekend inspireerde ons om vogelhuisjes te knutselen. De kinderen namen allerlei materiaal me vanuit de tuin om de vogelhuisjes creatief te versieren. Ze maakten leuke vogelhuisjes met mos, bladeren, takjes... Voordat ze de huisjes mee naar huis namen, vulden we de bodem met vogelzaad. Zouden er veel vogeltjes hebben genoten van de mooie creaties? 


Sneeuwpret

Januari 2024

Terwijl het zesde leerjaar genoot van de sneeuw in de bergen, konden wij ook genieten van een witte speelplaats.

Sleeën maar! 


De laatste dag van 2023

22 december 2023

Vandaag was het de laatste dag in ons klasje voor dit jaar. We zijn in de ochtend naar de misviering geweest waar we samen Kerst hebben gevierd. In de namiddag speelden we spelletjes, knutselden we of bouwden we met de gravitrax. Zo sloten wij ons jaar samen op een gezellige manier af. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en warme feesten. We zien jullie graag na een deugddoende vakantie terug in januari. 


Vrolijk kerstfeest!

December 2023

De leerlingen van het vierde leerjaar wensen jullie een vrolijk kerstfeest! Klik op de link om alle zelfgemaakte kerstkaarten te bewonderen. 


Voorleesontbijt

November 2023

Tijdens de voorleesweek organiseerden wij in het vierde leerjaar een gezellig voorleesontbijt. De leerlingen namen een lekker ontbijtje mee en smulden terwijl ouders en grootouders hun favoriete kinderboek voorlazen. De kinderen genoten van de verschillende verhalen en hun ontbijt. Een geslaagde actie tijdens de voorleesweek. 


Bezoek aan de brandweer

November 2023

Binnen het thema Noodoproep van W.O. hebben we met z'n alle een bezoekje gebracht aan de brandweer. We kregen van vier verschillende brandweermannen een interessante rondleiding in de kazerne van Kalmthout. Ook hadden ze twee leuke activiteitjes voorzien. We hebben als echte brandweermannen en brandweervrouwen een warmtecamera gebruikt in een donkere ruimte en we hebben een stuk hout doorgeknipt met een zware kniptang!


Ei - experiment

Oktober 2023

We bouwden samen een parachute om een eitje heel te laten terwijl we het uit het raam gooiden. Dat ging niet bij iedereen even vlot. Een leuk experiment!

 


Dia de los Muertos

Oktober 2023

Tijdens de periode van Halloween knutselden we een gipsen masker in het thema Dia de los Muertos. We leerden stap voor stap hoe we zelf het masker op het gezicht van een vriend of vriendin moesten maken. Na een weekje drogen, was het tijd om ons met verf masker te versieren!