Nieuws uit het 4de leerjaar

De laatste dag van 2023

22 december 2023

Vandaag was het de laatste dag in ons klasje voor dit jaar. We zijn in de ochtend naar de misviering geweest waar we samen Kerst hebben gevierd. In de namiddag speelden we spelletjes, knutselden we of bouwden we met de gravitrax. Zo sloten wij ons jaar samen op een gezellige manier af. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en warme feesten. We zien jullie graag na een deugddoende vakantie terug in januari. 

Vrolijk kerstfeest!

December 2023

De leerlingen van het vierde leerjaar wensen jullie een vrolijk kerstfeest! Klik op de link om alle zelfgemaakte kerstkaarten te bewonderen. 


Voorleesontbijt

November 2023

Tijdens de voorleesweek organiseerden wij in het vierde leerjaar een gezellig voorleesontbijt. De leerlingen namen een lekker ontbijtje mee en smulden terwijl ouders en grootouders hun favoriete kinderboek voorlazen. De kinderen genoten van de verschillende verhalen en hun ontbijt. Een geslaagde actie tijdens de voorleesweek. 


Bezoek aan de brandweer

November 2023

Binnen het thema Noodoproep van W.O. hebben we met z'n alle een bezoekje gebracht aan de brandweer. We kregen van vier verschillende brandweermannen een interessante rondleiding in de kazerne van Kalmthout. Ook hadden ze twee leuke activiteitjes voorzien. We hebben als echte brandweermannen en brandweervrouwen een warmtecamera gebruikt in een donkere ruimte en we hebben een stuk hout doorgeknipt met een zware kniptang!


Ei - experiment

Oktober 2023

We bouwden samen een parachute om een eitje heel te laten terwijl we het uit het raam gooiden. Dat ging niet bij iedereen even vlot. Een leuk experiment!

 


Dia de los Muertos

Oktober 2023

Tijdens de periode van Halloween knutselden we een gipsen masker in het thema Dia de los Muertos. We leerden stap voor stap hoe we zelf het masker op het gezicht van een vriend of vriendin moesten maken. Na een weekje drogen, was het tijd om ons met verf masker te versieren!