Nieuws uit het 3de leerjaar


Sportkompas 

mei 2024

De kinderen van het derde leerjaar werden uitgedaagd om verschillende beweegoefeningen uit te proberen. Op basis van deze opdrachten én de online vragenlijsten (die de kinderen in de klas hebben ingevuld), kan elk kind leren welke sport het beste bij hem of haar past. Dit sportuurtje werd begeleid door mensen van de organisatie Sportkompas en meester Björn. De kinderen hebben alvast genoten van dit actieve sportuurtje.


Fotografie: Optische illusies 3B

mei 2024

De leerlingen van 3B leerden de voorbije week over optische illusies. Ze gingen ook zelf aan de slag
om foto's te nemen waarbij onze ogen je weleens goed voor de gek kunnen houden. 


Op reis in je gemeente

mei 2024

Zoals elk jaar wisselen de leerlingen van het derde leerjaar een dagje uit met een ander derde leerjaar van een andere Kalmthoutse school.

Dit jaar wisselden 3A met Kadrie uit en 3B met Heuvel.

Er waren leuke activiteiten in de heide, de bibliotheek, de vlindertuin, ...


Jeugdboekenmaand

maart 2024

Tijdens de jeugdboekenmaand lezen we een beetje anders dan anders...


Carnaval

februari 2024


Auteurslezing

januari 2024

We gingen met het derde leerjaar naar de bibliotheek van Kalmthout om te luisteren naar een auteurslezing van Robin Aerts. De kinderen luisterden geboeid naar zijn grappige verhalen en kregen uiteindelijk ook nog de kans om vragen te stellen aan de schrijver. 


Winterwandeling

januari 2024

Om nog te genieten van de laatste dagen sneeuw zijn wij met het 3e leerjaar een mooie en actieve winterwandeling gaan maken in de Heide. Na het genieten van de natuur en de omgeving konden de kinderen nog even buiten spelen op de speelplaats. Wat was het een plezier om samen met z'n allen nog eens te sleeën en mini-iglo's te maken uit sneeuw !


Meter /peter: nieuwjaarsbrief

januari 2024

Voor een meter/peter maak je meestal een mooie nieuwjaarsbrief. Dat deden wij dus ook voor onze meters en peters van het derde. Als bedankje knutselden zij een leuke schudbol voor ons. Na het voorlezen was er nog even tijd om samen in de sneeuw te spelen. Wat een dolle pret! 


Sinterklaas: spelletjesnamiddag 

december 2023

Na Sinterklaas en de zwarte pieten 's ochtends te begroeten op de kleuterschool, hebben we nog een fijne
dag gehad op school. Een speeltijd spelen met de zwarte pieten, onze klas die opnieuw werd overhoop gehaald en een hele namiddag spelletjes spelen (waaronder het speelgoed dat we van de Sint en pieten hebben gekregen).

Wat was het een fijne dag!


Meter/peter: voorleesweek

november 2023

Tijdens de voorleesweek kwamen onze meters en peters uit het vijfde leerjaar enkele prentenboeken aan ons voorlezen. Ze maakten hier toneeltjes, knutselwerkjes of poppenkasten bij. Het was fijn om naar te kijken!


Fotografie: Optische illusies 3A

november 2023

De leerlingen van 3A leerden de voorbije week over optische illusies. Ze gingen ook zelf aan de slag
om foto's te nemen waarbij onze ogen je weleens goed voor de gek kunnen houden. 


Meter/peter: vriendenboek

oktober 2023

We leerden onze meters en peters in september al goed kennen. Toch wisten we zeker nog niet alles van elkaar. Daarvoor gaven de juffen en de meester ons de opdracht om een vriendenboek in te vullen. Binnenkort kunnen we deze in beide klassen terugvinden in de boekenkast. Hier kijken we al naar uit!


Onderwijsanders dag: Wij zijn één groep

september 2023

We namen deel aan de Onderwijsanders dag. We deden allemaal verschillende leuke activiteiten en spelletjes. Hierdoor leerden we meer als groep samen te werken en kwamen onze eigen talenten wat meer in de kijker te staan.

In het fotoalbum vinden jullie alvast een aantal foto's van die dag.


Meter/peter: zoektocht doorheen de school

september 2023

Samen met onze meters en peters van het vijfde gingen we op zoek naar de plekken van verschillende foto's. Zo leerden we elk lokaal en alle leerkrachten beter kennen. 

Het was een leuke namiddag!


Meter en peter met 5de lj.

September 2023

Vandaag maakten we kennis met onze meters en peters uit het vijfde leerjaar. We kijken alvast uit naar alle leuke activiteiten die nog gaan komen. 

Meer foto's volgen nog in het fotoalbum.


Start schooljaar!