Nieuws uit het 4de leerjaar


Proefjes met water 

15 maart 2023

We leren in de maand maart over 'water'. Een hele middag lang gingen we aan de slag met badjes, ijsblokjes en warm water om zo te ontdekken wat de eigenschappen van water zijn. Een leerrijke en leuke middag waarin we veel bijleerden. 

 

Knutselen carnavalsmasker

10 februari 2023

Met carnaval in aantocht, knutselden we een kleurrijk en extravagant vogelmasker. We gaven ons stukje eierdoos een likje verf, de versiering maakten we volledig zelf. Gekleurd papier kregen we op school, de extraatjes namen we zelf mee. Zo lieten we onze fantasie de vrije loop!

Genieten jullie mee?


Poëzieweek

25 januari - 1 februari

Wij haalden deze week onze creatieve pen boven. De leerlingen maakten kennis met elfjes en kwatrijnen. Vervolgens gingen ze hier zelf mee aan de slag. We selecteerden een aantal mooie werkjes zodat jullie mee kunnen genieten van de dichterlijke vrijheid van het vierde leerjaar. 


Nieuwjaarsbrief knutselen

Wij gingen creatief aan de slag met waterverf om een eigen nieuwjaarsbrief te knutselen. We schilderden eerst met water en voegden dan pas verf toe, dit gaf een mooi waterig effect.


Zwarte pieten op bezoek!

De zwarte pieten kwamen ook op bezoek in het vierde leerjaar. Wat een plezier! 


Voorleesontbijt

19-27 november 2022 (voorleesweek)

Een lekker ontbijt, een aantal enthousiaste voorlezers en goede voorleesoren. Meer is er niet nodig voor een uurtje ontspanning. Dankjewel lieve voorlezers, we hebben ervan genoten!


Bezoek aan de brandweer

November 2022

Met het vierde leerjaar gingen we op bezoek bij de brandweer van Kalmthout. Een voormiddag vol ontdekken. We blusten kegels omver, knipten panlatten door en kropen door brandweerwagens. Toen we er waren, kwam er ook een echte oproep binnen. Spannend! Een hele leerrijke voormiddag. Bedankt Brandweer Kalmthout!


Space-expo

Oktober 2022

 


We experimenteren er op los!

September 2022

We bouwden samen een parachute om een eitje heel te laten terwijl we het uit het raam gooiden. Dat ging niet bij iedereen even vlot. Een leuk experiment!