Nieuws uit het 4de leerjaar

2022 - 2023


Alles met bal

9 mei 2023

Vandaag gingen wij op sportdag naar Brecht. In het thema "alles met bal" probeerden we nieuwe en bekende sporten uit. Met de hulp van de mama's en papa's beleefden wij een superfijne voormiddag! 

Een hele dikke merci aan de helpende handen!


Knutselen in 3D 

april 2023

We knutselden de afgelopen weken 3D kunstwerkjes. Hieronder een aantal foto's van de resultaten in 4B!


Terug in de tijd in 't kotje der herinnering'

27 april 2023

Het vierde leerjaar bracht een bezoekje aan 't kotje der herinnering. Verschillende werktuigen, oude kleding en zelfs een oud klaslokaal passeerden de revue. Een zeer leerrijke dag waarin ze veel vragen konden stellen en veel te weten kwamen over vroeger. 


Vogels spotten in de klas 

28 maart 2023

Op 28 maart kwam Karel De Blick, de vake van Torre, in onze klassen een voorstelling geven over vogels. 

Wauw, wat zagen we veel verschillende soorten!  Hij toonde prachtige foto’s van kleine tot grote vogels, op de heide, in bossen of weiden, op en rond het water en zelfs exotische soorten uit het buitenland!

Een knappe inleiding op ons volgend W.O.-thema!   Dankjewel, Karel!


Vlinderdag

29 maart 2023

Vanuit het kinderparlement kozen de kinderen op onze school voor een vlinderdag. De leerkrachten zorgden voor fijne activiteiten en de kinderen konden kiezen wat ze deden. Een fijne dag waarin de kinderen hun eigen talenten konden laten zien en uitbreiden. 


Proefjes met water 

15 maart 2023

We leren in de maand maart over 'water'. Een hele middag lang gingen we aan de slag met badjes, ijsblokjes en warm water om zo te ontdekken wat de eigenschappen van water zijn. Een leerrijke en leuke middag waarin we veel bijleerden. 

 


Kettingreactie

16 februari 2023

Na een fijne wintersportdag (foto's bij het schoolnieuws) hebben we met het vierde leerjaar kettingreacties gebouwd. De kinderen dachten na over actie en reactie en knutselden zo hun eigen ketting in elkaar. Er werd gebouwd, getest en aangepast met prachtige resultaten als gevolg. 

 


Knutselen carnavalsmasker

10 februari 2023

Met carnaval in aantocht, knutselden we een kleurrijk en extravagant vogelmasker. We gaven ons stukje eierdoos een likje verf, de versiering maakten we volledig zelf. Gekleurd papier kregen we op school, de extraatjes namen we zelf mee. Zo lieten we onze fantasie de vrije loop!

Genieten jullie mee?


Poëzieweek

25 januari - 1 februari

Wij haalden deze week onze creatieve pen boven. De leerlingen maakten kennis met elfjes en kwatrijnen. Vervolgens gingen ze hier zelf mee aan de slag. We selecteerden een aantal mooie werkjes zodat jullie mee kunnen genieten van de dichterlijke vrijheid van het vierde leerjaar. 


Nieuwjaarsbrief knutselen

Wij gingen creatief aan de slag met waterverf om een eigen nieuwjaarsbrief te knutselen. We schilderden eerst met water en voegden dan pas verf toe, dit gaf een mooi waterig effect.


Zwarte pieten op bezoek!

De zwarte pieten kwamen ook op bezoek in het vierde leerjaar. Wat een plezier! 


Voorleesontbijt

19-27 november 2022 (voorleesweek)

Een lekker ontbijt, een aantal enthousiaste voorlezers en goede voorleesoren. Meer is er niet nodig voor een uurtje ontspanning. Dankjewel lieve voorlezers, we hebben ervan genoten!


Bezoek aan de brandweer

November 2022

Met het vierde leerjaar gingen we op bezoek bij de brandweer van Kalmthout. Een voormiddag vol ontdekken. We blusten kegels omver, knipten panlatten door en kropen door brandweerwagens. Toen we er waren, kwam er ook een echte oproep binnen. Spannend! Een hele leerrijke voormiddag. Bedankt Brandweer Kalmthout!


Space-expo

Oktober 2022

 


We experimenteren er op los!

September 2022

We bouwden samen een parachute om een eitje heel te laten terwijl we het uit het raam gooiden. Dat ging niet bij iedereen even vlot. Een leuk experiment!