Nieuws uit het zesde leerjaar


STEM-voormiddag in de kleine Gitok

Mei was een maand met leuke uitstapjes. Na e-lab in de grote Gitok gingen we nu naar de "kleine" Gitok voor een STEM-voormiddag. We staken de handen uit de mouwen en gingen aan de slag met hout, metaal, lijm, batterijen, ... Zo maakte iedereen een eigen trilplaatje! 

Foto's van 6B


6de naar Gitok: e-lab

We gingen met de fiets naar de grote Gitok. We werden ondergedompeld in de wereld van technologie. We konden alles zelf uittesten en onze hersenen moesten goed kraken. Zo gingen we aan de slag met VR-brillen waarmee we ons eigen huis konden zoeken in Google Earth. Of een brand blussen met een VR-bril. We programmeerde ook een kleine robot en zetten lampjes aan op een bord. Zo moesten we schakelen met batterijen tot het lampje kon branden. En dan waren er nog heel wat hersenkrakers, zoals smartgames, ringen verplaatsen, raadsels en zoveel mogelijk ringetjes in een vierkant krijgen. Allemaal moeilijk om uit te leggen, dus kijk gerust mee naar de foto’s! 

Foto's van 6B


Kunsteducatie op de Diesterweg 

Foto's van 6B

We werden door de gemeente uitgenodigd om te komen knutselen. Niet zomaar knutselen, maar een echte kunsteducatie. We leerden over kleuren, licht en verschillende materialen. We gingen eerst aan de slag met buiten waar te nemen. Welke takken kan je vinden en maak er zo’n groot mogelijke boom mee. Leuk! Nadat we onze energie kwijt waren buiten, gingen we binnen aan de slag. We maakten onze eigen takken en als we alles samenleggen, wordt het een boom. Kijk je mee naar het resultaat? 


Wintersportdag: schaatsen!

23 februari 2024

In de voormiddag kregen we nog een paar toetsen voorgeschoteld. We mochten voor een keertje ook onze boterhammen opeten tijdens de les. Dat was best wel leuk. Erna sprongen we op de bus richting Herentals! We trokken de schaatsen aan en we gingen ervoor! Toertjes schaatsen, tikkertje spelen, met de juf en meester mee schaatsen. Niet alleen juf Lien en juf Ilke waren er, maar ook meester Christoph had een half dagje verlof geregeld om mee te komen schaatsen! Heel gezellig :) 

Je kan de groepsfoto's hieronder vinden. De actiefoto's en foto's met vriendje/vriendinnetjes, kan je vinden in het algemene album. Je kan doorklikken via de groene knop

Team 6de lj.

6A

6B

Gekke foto van team 6 !


Talenten voorstellen

Februari 2024

Welk talent heb jij? Oh, ik? Ik heb er veel! Soms is het een beetje moeilijk om er over te praten en te vertellen wat ik allemaal goed kan. Toch doen we dit! Elk kind komt zijn/haar talent voorstellen. Sommigen namen actiefoto's of -filmpjes mee. Anderen lieten hun talent in de klas zien! We luisterden allemaal geboeid en we ontdekten nieuwe dingen over elkaar. We waren zo goed aan het luisteren, dat we vergaten fotootjes te nemen. Last minute dachten we er nog aan. Hier zie je een heel kleine selectie van enkele wondermooie talenten. 


Sfeerbeelden uit de turnles (6B)

Kwartet en tikkertje struik!


Persmoment groene speelplaats

Januari 2024

Je hebt het waarschijnlijk al in de krant zien staan of je zesdeklassers is enthousiast thuis gekomen: de pers kwamen een kijkje nemen op onze school hoe we onze speelplaats gaan ontharden! Allemaal camera's en belangrijke mensen rond ons heen. Dat was wel een speciaal momentje.

Hieronder vind je drie artikels van verschillende bronnen. Daaronder kan je enkele sfeerbeelden vinden.


SNEEUWKLASSEN 2024

Wil jij ook, net zoals vele anderen, alles op de voet volgen van onze geweldige sneeuwklassen? Dat kan! 

 

Je kan onze verslagen van elke dag vinden door HIER te klikken. Je vindt er ook foto's en nog veel andere leuke dingen. We vullen elke dag een beetje aan (al kan dit wel laat op de avond zijn).

Veel lees- en kijkplezier!


Wafels

12 december 2023

De wafels die we verkochten voor sneeuwklassen kwamen vandaag aan. Onze gang stond helemaal vol!


Auteurslezing

12 december 2023

Vandaag kwam Nadja van Sever langs met haar boek "Oorlogshelden".. Toevallig (of niet?) hebben we in de klas net onze thema's over de wereldoorlogen afgerond. Zo kwamen we te weten waar haar inspiratiebronnen! Ze schreef haar boek op basis van haar ouders en hun avonturen. Ze las ook verschillende fragmenten voor uit haar boek. Een echte boekpromotie! Zo doen we inspiratie op voor onze eigen boekpromoties! 


Naaiwerkje in de klas

December 2023

We zijn weer begonnen aan ons jaarlijks naaiwerkje. We werken met de kruisjessteek. Na lang werken en veel geduld, dan hangen we ons naailapje aan onze bagage om op sneeuwklassen te vertrekken!


Pieten zijn langsgeweest!

1 december 2023

De pieten kwamen onze klassen op zijn kop zetten. Wat een werkje!

Je kan meer foto's vinden van de gekke toestanden bij het algemene nieuws: klik hier.


Voorlezen voor kleuters en eerste graad

24 november 2023

Vandaag lazen de kinderen van het 6e leerjaar een leuk boekje voor aan de kindjes van de kleuterschool en de eerste graad.

Ze zorgden voor leuke knuffels en ander geknutseld materiaal!


Voorleesweek

18-26 november

Als opwarmertje oefenden we al verschillende leesposities in de klas, als tussendoortje.


Uitstap Mastenbos

14 november 2023

We leerden in de klas over de eerste wereldoorlog, de loopgravenoorlog. Nu gingen we een kijkje nemen in het Mastenbos om de loopgraven en de bunkers met onze eigen ogen te zien! 


Uitstap Soldatenkamp

23 oktober 2023

Je kan de foto's bekijken via de afbeelding hiernaast. Een tekstje over deze uitstap volgt nog.


MUVO: Pop Art

September 2023


Gouden weken

September 2023

We zetten dit jaar extra in op groepsvorming. In september deden we een leuke escaperoom, spelletjes, energizers tussendoor, cirkelen en een groepsspel. Van dit laatste kan je een paar fotootjes vinden. 


Start schooljaar!