Steuncomité: wie en wat?


Wie zijn we?

Tom Maris (voorzitter) Papa van Mateo (°2007), Lucas (°2009), Andreas (°2011) en Anna (°2018)
Stoffel Van Eeckhoudt Papa van Améline (°2011) en Philippa (°2013)
Patrick Janssens Papa van Julie (°2015) en Lore (°2016)
Tom Van Ginderen Papa van Anne (°2006), Emma (°2008) en Ida (°2012)
Désirée Verhelst Mama van Matthieu (°2012) en Pauline (°2013)
Ilse Verheyden Mama van Sander (°2012) en Helena (°2014)

Wat doen we?

Ouders, leerlingen en leerkrachten dichter bij elkaar brengen.

En hoe kan dit beter dan bij een glaasje? Om op een ongedwongen, prettige wijze een praatje te slaan met leerkrachten of andere ouders, organiseren wij jaarlijks onze grote BBQ. Ook de nieuwjaarsdrink (om de twee jaar) en de schoolfuif zijn initiatieven die we organiseren.

De leden van het steuncomité beschikken over goede oren en prima voelsprieten omdat we willen weten wat er leeft in de school. Voorstellen of opmerkingen delen we met directie, bestuur of schoolraad. Het steuncomité is een aanspreekpunt voor iedereen. 

Voor de kinderen en ouders van de instapklas en eerste kleuterklas organiseren we een kleuterwandeling. Net naar school, het is allemaal erg wennen, zowel voor de kleuters als hun ouders.  Nieuwe vriendjes, andere ouders die je nog niet kent. Om elkaar beter te leren kennen, gaan we daarom begin september naar de heide voor een babbelmoment en een spel in de duinen.

Vieren

Af en toe moet er gevierd worden. Op de dag van de leerkracht zetten we al het onderwijzend personeel in onze school in de bloemetjes. En op het einde van het schooljaar krijgen de zesdejaars en hun ouders een receptie aangeboden van het steuncomité om de lagere school feestelijk af te sluiten.

Kleine werken

Voor kleine schilderwerken, aanplantingen en andere verfraaiingen steken we zelf de handen uit de mouwen. Voor grotere karwijen laten we ons bijstaan. Zo heeft het Steuncomité de voorbije jaren de op de kleuterspeelplaats de verfborstel zelf in handen genomen, de klassen en gangen van de lagere school hebben we door professionals laten opfrissen. De speelplaats van 1 en 2 hebben we samen met een aannemer aangepakt.

Zo helpen we elk jaar de sint, kregen de klassen geregeld een boekenpakket, extra spelmateriaal, kwamen er pingpong tafels op de speelplaats, werden er vormingsavonden voor ouders georganiseerd en nog veel meer!

Geld in het laadje brengen

Uiteraard kosten onze acties geld. Geld dat we zelf inzamelen via onze acties. Met de opbrengsten van BBQ, fuif, pizzaverkoop, schoolkalender, sponsoring, … kunnen we onze plannen waarmaken en mee bouwen aan deze school.