Zesdeklassers op sneeuwklassen 2023

Op woensdagavond 18 januari zullen onze zesdeklassers vertrekken met de bus richting Oostenrijk! Op donderdagochtend 26 januari zullen zij terug zijn. Jullie zullen hun avontuur hier kunnen volgen!

 


Dag 1: donderdag 19/1

We namen een leuke start van onze sneeuwklassen. Na de lange busrit kwamen we rond 8u30 aan in Sankt Martin. Er zaten zelfs al brieven in de bus voor ons! Na het ontdekken van onze kamer zijn we het dorpje gaan verkennen. We speelden in de sneeuw, maakten een sneeuwpop, gooiden met sneeuwballen. Wat een plezier! 

Na het middageten (hmmm, varkensgebraad) gingen we onze skibotten passen. Na getrek en geduw is iedereen in zijn skibotten geraakt. Oef! 

Er was nog tijd om onze kamers verder te verkennen en onze valiezen uit te laden. Na het avondeten schreven we al onze eerste kaartjes naar het thuisfront. Hopelijk komen ze snel aan! We vierden nog de verjaardag van Vincent. Een paar spelletjes later was het alweer bedtijd. 

Kijken jullie mee naar onze eerste foto's? 


Dag 2: vrijdag 20/1, skiën maar!

Wat een dag! We stonden op en toen we buiten keken, zagen we dat het aan het sneeuwen was. Onze dag kon al niet meer stuk. 

Na het ontbijt begonnen we aan onze skilessen. De beginners deden hun eerste bochtjes. De gevorderden gingen met de skibus naar een skigebied in de buurt (Dagstein West). De eerste bochtjes, de eerste valpartijen... Een heus avontuur. 

Na twee uur skiën kwamen we allemaal terug samen voor het middageten (macaroni met groentjes hmmm). Erna was er even tijd voor rust, maar niet zo lang, want we gingen nog een namiddagactiviteit doen. We verdeelden ons in twee groepen. De ene groep ging eerst wandelen in de diepsneeuw met racketschoenen. De andere groep maakte panoramatekeningen met houtskool/krijt. Daarna wisselden we van activiteit. Oh wat was het leuk! 

Dan nog een vieruurtje, een frisse douche, onze sneeuwklasmap invullen en erna... lekker avondeten (schnitzels met frietjes of ... frietjes met schnitzels?). We vierden ook onze tweede jarige: Axelle is vandaag jarig! 

Wist je dat we erna nog een activiteit deden? De ABC-quiz! Wat gaan we straks goed slapen. Zzzzzz...

Kijk je mee naar onze leuke dag? Vergeet zeker niet door te klikken naar de volgende foto's via de blauwe nummertjes :) 


Dag 3: zaterdag 21/1

Vandaag stond er weer heel wat skiplezier op de planning. We deden weer leuke oefeningen en zien onszelf elke dag beter worden. Al was dat 'zien' vandaag niet echt letterlijk te nemen door de mist in de bergen.  

Na het skiën konden we niet wachten om weer iets lekkers te eten. En wat hadden we weer geluk! Croque monsieurs voor de lunch. Hoe zalig is dat?!  In de namiddag gingen we met z'n allen richting de grote weide. Daar maakten we onze eigen 'poepsleebaan', die we uiteraard maar al te graag wilden uittesten! Oooh zo leuk maar ook erg koud. We hadden dus wel een vieruurtje verdiend met een lekker warm theetje. Mmmmm! 

Na het lekkere avondeten (kippenbouten met rijst hmmm), waren we in de ban van de tafels met 'gadgets'. Wat hadden de leerkrachten nu weer voor ons in petto? We mochten deelnemen aan een BINGO met allerlei grappige opdrachten/cijfers en liedjes. Zo zong juf Melissa "Hakuna Matata" en wisselden de meesters van outfit... Heel wat gadgets later, beseffen we dat het misschien niet super gemakkelijk gaat zijn om deze nog mee in onze koffer te krijgen. Ai, ai, spannend!

Voor het slapen, nog even tot rust komen met een lekkere tennisbalmassage. Ooooh zalig! Nu zijn we helemaal klaar om in ons bed te gaan.

 

We hebben nog wat extra foto's erbij gezet! :) 


Dag 4: zondag 22/1, Op naar Salzburg en de zoutmijnen

Vandaag stond er een rustigere dag op de planning voor ons. 

Na een lekker ontbijt maakten we ons eigen lunchpakket om mee te nemen op uitstap. Voor we konden vertrekken, namen we eerst nog afscheid van juf Ilke en juf Linda. Zij vertrokken alweer richting huis. Na een dikke afscheidsknuffel, bracht de bus ons naar.... SALZBURG! Joepie, we gingen een nieuwe stad ontdekken. Na een wandeling langs de meest gekende bezienswaardigheden, kregen we ook even tijd om in groepjes rond te wandelen. Wauw, 'de stad' ontdekken op eigen houtje, of laten we eerder zeggen, de winkelstraat, waar we onze eigen souvenirs mochten kopen. Zijn jullie al benieuwd waarmee we naar huis gaan komen? 

Nadien trokken we terug de bus op en waren we klaar voor onze uitstap naar de zoutmijnen. We waren erg benieuwd om dat witte goud eens van dichterbij te bekijken en te proeven. Onze rit begon op een treintje dat ons naar het midden van de mijnen bracht. Daar gleden we van het ene deel van de mijn naar het andere deel. We mochten ook genieten van een lichtspektakel op het spiegelwater. Hoe leuk was dat?! 

Terug in het hotel aangekomen, stonden juf Ilse en juf Jeanne ons alweer op te wachten. Na wat rust op de kamer, genoten we weer van een lekker maal en stond de avondactiviteit weer voor de deur. Eerst zongen we leuke liedjes met juf Ilse. Daarna was er nog tijd voor wat lees- en spelplezier. Een rustige avond om ons even helemaal terug op te laden voor de komende dagen. 

 


Sneeuwklassen is... 

... leuk samen skiën met vriendinnen

... lekker samen eten

... soms ook heel vermoeiend

... tegen een pijnlijk valletje kunnen

... veel gelach en heel veel sneeuwpret!

... gezellig samen zijn met vriendinnen in de kamers en in de eetzaal

 

- geschreven door Mira -

... leuk samen skiën met vriendinnen

... gezellig samen eten in de eetzaal

... samen lachen in de kamers 

... leuke foto's trekken en filmpjes maken

... herinneringen maken voor het leven!

... avonturen beleven met z'n allen 

 

- geschreven door Yasmijn & Lin - 


Dag 5: maandag 23/1, Ons weer goed in't zweet werken

Vandaag stond er weer heel wat op de planning. 

We begonnen de dag met het vieren van een derde jarige! Pippa was jarig en dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan. Zij deelde een paar dagen geleden al heeeerlijke koekjes uit. 

In de voormiddag mochten ook onze beentjes weer in actie komen tijdens de skilessen. Ondanks het vallen en opstaan, merken we dat het elke dag een beetje beter gaat. Leuk!

Na de skilessen, konden we weer wat krachten opdoen met een lekker bordje pasta met hamblokjes. Deze krachten konden we wel gebruiken voor de sneeuwwandeling die de meesters en juffen voor ons in petto hadden. We maakten een wandeling van maar liefst 3 uur. Hier en daar een tussenstop voor een sneeuwballengevecht en wat poepglijden. Al gebeurde het poepglijden niet per se op onze poep. Wat hebben we goed gelachen!!

Na die leuke wandeling stond er ons een lekker vieruurtje te wachten. Juf Jeanne en juf Ilse stonden klaar met zelfgemaakte pannenkoeken. Njammieee! Ook het avondeten kon ons wel bekoren (fishsticks). 

Om de avond af te sluiten, hadden de monitoren nog een smakelijke quiz voorzien. Hier werd onze kennis over Oostenrijk serieus op de proef gesteld. Daar bovenop moesten we per juist antwoord, nog een stukje fruit opeten om onze pot als eerste leeg te krijgen. Aan goed eten is er hier zeker geen gebrek!

Met een moe maar voldaan gevoel konden we deze dag weer afsluiten. Het was tijd om ons bedje in te kruipen. Zzzz

 

 


Dag 6: dinsdag 24/1, we glijden erop los!

Vandaag was het EIN-DE-LIJK zover! We zijn gaan snowtuben!! We hoopten er met z’n allen op dat we dit ergens deze week ging doen. Jullie kunnen je al voorstellen hoe blij we waren toen we die banden daar in de verte zagen liggen. We konden niet wachten om naar boven te gaan. Eerst moesten we alleen. Nadien mochten we met meerdere tezamen. We probeerden zelfs met alle jongens/meisjes er tegelijk vanaf te glijden. Dat ging toch niet zo vlot, maar was wel heel grappig om te zien.

In de namiddag stonden er dan nog wat skilessen op de planning. Deze keer mochten we tijdens het skiën genieten van het zonnetje op onze snoet. Zalig!

Terug aangekomen in het hotel was het tijd om onze koffers te beginnen inpakken. Het was helaas weer bijna tijd om naar huis te gaan. Om de kamers, of voor sommige varkensstalletjes, terug op orde te krijgen, hadden we wel wat tijd nodig.

Na het opruimen was het tijd voor een Oostenrijkse delicatesse ‘plofworst met frietjes’. Nooit gedacht dat zwanworstjes met frieten zo lekker konden smaken! Mmmmm.

We sloten de avond af met de befaamde ‘bonte avond’. We zetten ons beste beentje voor en lieten onze talenten zien. Zingen, acteren, goochelen, dansen, robots programmeren, quizzen,… niets was ons te veel!

Blij dat we de laatste avond zo leuk konden afsluiten!


Dag 7: woensdag 25/1, laatste dag = hele skidag

Zoals elke ochtend brachten de leerkrachten ook nu weer een serenade. ‘Ge moogt naar huis gaan’, van Urbanus weerklonk door de boxen. Een liedje dat helaas de realiteit goed weerspiegelde. Het was vandaag alweer de laatste dag. Tijd om naar huis te gaan.

Voordat we hier echt aan wilden toegeven, genoten we eerst nog van een volledige dag skiën. We waren eigenlijk allemaal enthousiast om met z’n allen naar Dagstein te gaan. De beginnende skiërs waagden zich voor het eerst aan een eitjeslift en aan lange pistes. De anderen verlegden hun grenzen op de hoger gelegen pistes. Samen genoten we van de mooie uitzichtjes. We hadden voor het eerst een zonnetje en een blauwe hemel, waardoor de bergen echt tot zijn recht kwamen. Hoe mooi was dat?! Aan het einde van onze skidag werden er ook nog skidiploma’s uitgedeeld. We kunnen ons nu ‘echte skiërs’noemen.

Terug aangekomen bij het hotel aten we nog snel ons laatste avondmaal. We kregen spaghetti als afsluiter. Wat hebben we het weer getroffen! Terwijl we op de bus wachtten, sloten we samen nog af met een filmavond. Zo kwamen we al een beetje tot rust voor we onze busrit naar huis aanvatten.